lovenring@gmail.com - 313 313 41

Om Løvenring

Om Løvenring  Om Løvenring     

Løvenrings kunst handler om eksistens og identitet, men hvem er personen bag dette univers af tegninger og normkritiske malerier

 

Modist og mester i finurlige stregtegninger
samt queer kunst

Olivia Løvenring er uddannet modist i en god gammeldags mesterlære, hvor håndværk og kreativitet var omdrejningspunktet for et godt resultat. Læretiden bød på mange spændende oplevelser hvor Olivia var med til at lave            

  • Hatte til Dronningen og de nordiske kongehuses dronninger og prinsesser
  • Hatte til forestillinger på teatre i København
  • Pels og skindhatte til Birger Christensen
  • samt mange damehatte til private personer

Det at fordybe sig i et håndværk har altid ligget i hænderne på frk. Løvenring også når det gælder tegning og maleri.

"Jeg oplevede stor generthed som barn, men genertheden har hjulpet mig med at blive god til at tegne" 

At betragte omverden, forbinde sig med naturen på en stille måde, samt at gå på opdagelse i sin egen fantasi, har altid været en del af Løvenrings verden.

Løvenring arbejder kunstnerisk i to spor;
med detaljerede stregtegninger hvor der ned på papiret kommer finurlige, opfindsomme skøre verdener og med maleri hvor queer universer kommer frem på lærred via pensler og akryltuscher.  

Altid er storytelling en del af værket. Løvenrings værker handler om eksistens og identitet gerne med et tvist af humor. 

Olivia Løvenring henter inspiration i naturen, årstiderne, cyklus, et shamanistisk livssyn og kvindens ressourcer og energier.

Og så er der...

Løvenring og busserne

 Løvenring og de gamle busser

" Og så er der min far og min farfar, som er og var total Ole opfindere udi biler og mekanik". 

Som barn havde Løvenrings familie to gamle busser som hendes farfar og far havde bygget om til campingvogne. Tit i weekender og ferier tog hele familien afsted i de gamle busser. De var vildt flotte og med stafferinger og stil, charmerede de sig rundt i Danmark og Europa, men de var virkelig gamle...

På en typisk tur måtte Løvenrings far en tur i kedeldragten...

Væk med det røde gulvtæppe i midtergangen af bussen og på hovedet ned i motoren, for at fikse en eller anden pakning, rem eller hvad det nu var.
Her sad Løvenring og kiggede på, selvfølgelig med en blyant i hånden og papir på bordet.
Hvis du ser efter i trætop tegningerne, er der næsten altid et element af noget mekanik, måske et minde fra campinglivet i og med to gamle busser.